Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Αυταρχισμός για την συγκάλυψη της Καλλικρατικής χρεοκοπίας στο Δήμο Περιστεριού

Αρ. Κιν. Περιστερίου καταγγέλλει με οργή και αγανάκτηση την αντιδημοκρατική, συγκαλυπτική και ακραία αυταρχική λειτουργία, που επιβάλει στο Δημοτικό Συμβούλιο η σημερινή δημοτική Αρχή, όπως επιχειρήθηκε στην συνεδρίαση της 1ης Οκτωβρίου, προσπαθώντας έτσι να παρακάμψει τα εκρηκτικά προβλήματα της πόλης μας.

Με ευθύνη της δημοτικής αρχής στις συνθήκες της κρίσης, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός συμπολίτη μας στη συνεδρίαση του Δ.Σ την Πέμπτη 27/9/12, αλλά και την πραξικοπηματική συνεδρίαση της 1ης Οκτώβρη, κεκλεισμένων των θυρών, αναγκαστήκαμε να αποχωρήσουμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

1. Το σημερινό αδιέξοδο και η απαράδεκτη λειτουργία στο Δ.Σ οφείλεται στο γεγονός ότι ενώ με συνευθύνη του Δήμου, ο οποίος υποστήριξε και υπερψήφισε το εξοντωτικό για την Τ.Α σχέδιο ‘σταθεροποίησης’ από την Τρόικα, ΕΚΤ, Ε.Ε, οδηγεί σε περικοπές δαπανών και κατεδαφίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και των δημοτών στην παιδεία, στην υγεία, στις κοινωνικές παροχές. Ο ίδιος έχει περιοριστεί όλα τα χρόνια σε έργα βιτρίνας, εξυπηρέτηση κάθε λογής κερδοσκόπων και προκλητικές σπατάλες. Για όλους αυτούς τους λόγους η εκπρόθεσμη κατάθεση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του σχεδίου «Καλλικράτης», που θα έπρεπε ήδη να έχει συζητηθεί και αποφασιστεί από το 1ο εξάμηνο της σημερινής διοίκησης του Δήμου μετά τον Οκτώβρη του 2012, 5 μόλις μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας στις 30/9/12, χωρίς προετοιμασία, ούτε τον ελάχιστο χρόνο για την επεξεργασία του, χωρίς τον απαραίτητο δημοκρατικό διάλογο με λαϊκές Συνελεύσεις στις γειτονιές και τους συλλογικούς φορείς της πόλης, δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή.

2. Το γεγονός αυτό απέκτησε τραγικές διαστάσεις την ημέρα της εισαγωγής του στο Δ.Σ, όταν εκατοντάδες μέλη των τριών αθλητικών Σωματείων της Χωράφας ( γονείς με τα παιδιά τους) ήρθαν στο Δ.Σ να διαμαρτυρηθούν για την περικοπή των κονδυλίων ενίσχυσης του Δήμου και το κλείσιμο του κολυμβητηρίου.

Σαν αποτέλεσμα της αδιαλλαξίας του Προεδρείου, της άρνησής του να ακούσει, να κατανοήσει και να προτείνει λύσεις στα δίκαια αιτήματα των πληττόμενων Περιστεριωτών, η άρνησή τους ακόμα και να ακούσουν τις παρατηρήσεις του εκπροσώπου των γονιών Άγγελου Τσεσελή φωνάζοντάς τους κατάμουτρα» αρκετά σας ανεχτήκαμε», είχαν σαν αποτέλεσμα την εκρηκτική όξυνση της κατάστασης και τον τραγικό θάνατο από έμφραγμα του συμπολίτη μας. Σαν αποτέλεσμα της απαράδεκτης αυτής συμπεριφοράς της Δημοτικής Αρχής η συνεδρίαση αυτή διαλύθηκε.

Ευθύνη δική μας είναι η ολόπλευρη συμπαράσταση στην οικογένεια του αδικοχαμένου γονιού, σε όλους τους γονιούς και τα παιδιά τους και στο δικαίωμά τους όχι μόνο να γυμνάζονται στο κολυμβητήριο, αλλά να αγωνίζονται για να κατακτήσουν τη ζωή.

3. Ολοκληρωτική χρεοκοπία κάθε έννοιας δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν το γεγονός ότι 4 μέρες μετά τα τραγικά αυτά γεγονότα και ενώ είχε παρέλθει η προθεσμία για τη συζήτηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος, αιφνιδιαστικά, 3 ώρες πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ καλούμασταν σε έκτατη συνεδρίαση για τη δήθεν κετεπείγουσα και πραξικοπηματική απόφασή του.

Τη συνεδρίαση αυτή θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να καταγγείλουμε και να μη δεχτούμε να παρακολουθήσουμε.

Απάντηση σε συσσωρευμένα προβλήματα των Περιστεριωτών μπορεί να δοθεί μονάχα με την οργάνωση και τους κοινούς αγώνες όλων των εργαζομένων ενάντια στη καταλήστευση του μόχθου τους με τα ‘σταθεροποιητικά Προγράμματα’ των εκμεταλλευτών τους, ενάντια στον «Καλλικράτη», αλλά και την αντιδημοκρατική λειτουργία των Δήμων, με τους αγώνες τους πρώτα και κύρια, αλλά και μέσα από την καταγγελία της αντιλαϊκής λειτουργίας των θεσμών, όπου και όταν είναι αυτό δυνατό. 
 
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
http://leftmove.wordpress.com/
 
πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3867.html