Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

2013: «Έτος αλληλεγγύης» προς το καπιταλιστικό σύστημα!



Τις μέρες αυτές οργιάζει σε όλο τον κόσμο η εκστρατεία «πανανθρώπινης αλληλεγγύης» προς το καπιταλιστικό σύστημα με προκάλυμμα την αλληλεγγύη προς τους πολύ φτωχούς και αποκλεισμένους. Έχουν στρατευθεί  σ’ αυτήν τα μέσα ενημέρωσης, οι οργανισμοί, τα κράτη, οι προπαγάνδες, οι πατριάρχες, οι ιεράρχες τα Ιερατεία, οι δήμαρχοι, οι «ακτιβιστές», οι ρεφορμιστές, οι σύλλογοι της κοινωνίας και της γειτονιάς, οι ΜΚΟ, οι offshore, οι εφοπλιστές,  κυρίες Ελπίδες, ποδοσφαιριστές, μοντέλα, πόρνες πολυτελείας κ.α.
Στόχος τους να πείσουν τα εκατομμύρια των λίγο και λιγότερο φτωχών να μοιράσουν λίγα από τα υπάρχοντα τους στους πολύ φτωχούς. Σκοπός: να μοιραστεί η φτώχεια και να βουλώσουν στόματα και επαναστατικές ιδέες στη γέννα τους, χωρίς το σύστημα να ξοδέψει ούτε ευρώ. Με τα λεφτά των άλλων!
Στη χώρα μας πρωταγωνιστούν τα κανάλια, με πρώτο το ΣΚΑΪ, η Εκκλησία και διάφοροι οργανισμοί που στήθηκαν για ένα πιάτο φαί μαζί με πολλούς εθελοντές που δεν γνωρίζουν ότι τρέχοντας και προσφέροντας από το υστέρημά τους στους περισσότερο φτωχούς δεν κάνουν αλληλεγγύη προς αυτούς αλλά προς το ίδιος το σύστημα να συνεχίσει να τους έχει φτωχούς αφού έτσι ούτε εξεγείρονται ούτε πεθαίνουν.
«Όλοι μαζί μπορούμε»  είναι ένα από τα συνθήματα. Δακρύβρεχτες αφηγήσεις αλληλεγγύης προς τους φτωχούς από επαΐοντες που δεν μοιράζονται ούτε σεντς, από «ειδικούς» κοινωνικούς επιστήμονες, από υπουργούς που τους έστειλαν στην κόλαση, από ιεράρχες που τους κοιμίζουν καταδικάζοντας στα Τάρταρα τον πλούτο(!) αλλά και από απλές κυριούλες, κυρίους και παιδιά που τρέχουν και τελικά αυτοί είναι οι μόνοι που δίνουν για όλους τους προηγούμενους που μιλούν.
Ακούμε και μεγάλα λόγια να ένα «νέο πατριωτισμό», και μια νέα «ενότητα του των Ελλήνων»  για να περάσουμε την κρίση «όλοι μαζί» χωρίς να αλλάξει τίποτα για να μπορεί να επαναλαμβάνεται το έργο της ληστείας του λαού αενάως.
Οργιάζουν πραγματικά οι εκπομπές «αλληλεγγύης»! Το σύστημα «μυρίζει  μπαρούτι» στην κοινωνία για το 2013. Προετοιμάζεται. Θέλει την αλληλεγγύη τους κόσμου που επί χρόνια αποκοίμιζε με την «αιώνια ευτυχία του  καπιταλισμού» που τώρα θα… χάσουν αν δεν τον στηρίξουν.
Αυτή είναι όλη η ουσία της εκστρατείας. Αλληλεγγύη προς το καπιταλιστικό σύστημα να επιβιώσει, να περάσει την κρίση χωρίς να κινδυνεύσει και να συνεχίσει τους ίδιους κύκλους «ανάπτυξης», ύφεσης, κρίσης, καταστροφής της «ανάπτυξης» που έγινε πριν καθώς και των παραγωγικών δυνάμεων, σφαγής κοινωνικών δικαιωμάτων, φασισμών κάθε τύπου, πολέμων και ξανά από την αρχή.
Το 2013 είναι ένα πολύ κρίσιμο έτος τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον παγκόσμιο καπιταλισμό καθώς θα βρεθεί σε κατάσταση αμηχανίας κάπως σαν τα μέσα της δεκαετίας του ΄30 όταν κάποιοι νόμιζαν ότι βγαίνουμε από την κρίση αλλά πηγαίναμε στην πιο καταστροφική έκφρασή της, τον παγκόσμιο πόλεμο.
Τρέχουν να προλάβουν κοινωνικές εκρήξεις που δεν ξέρουν πότε θα ξεσπάσουν. Αυτή είναι η ουσία της οξυμένης εκστρατείας αλληλεγγύης προς το σύστημα.
Πραγματική αλληλεγγύη είναι αυτή που προσφέρεται μεταξύ των εργαζόμενων τάξεων του λαού και ταυτόχρονα αποκαλύπτει τις αιτίες της φτώχειας και εξαθλίωσης σε αυτούς που προσφέρεται για να μπορέσουν πραγματικά «όλοι μαζί» οργανωμένα, να αποτινάξουν οριστικά την κατάσταση φτώχειας και το σύστημα που την παράγει. Όχι αυτή πους τους βουλώνει του στόμα στιγμιαία για να αφεθεί το σύστημα του καπιταλισμού να αναπαράγει αενάως τη φτώχεια τους.
πηγή: http://aristeripolitiki.blogspot.gr/2012/12/2013.html