Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Καταγγελία για την εισβολή της Αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ



Την Παρασκευή 28/12 η ΕΛ.ΑΣ για μία ακόμη φορά εισέβαλε στην ΑΣΟΕΕ καταλύοντας το άσυλο με συνοπτικές διαδικασίες μετά από εντολές της κυβέρνησης. Αυτή τη φορά όμως βρίσκοντας τη σχολή άδεια από φοιτητές, δεν σταμάτησε εκεί, αλλά  προχώρησε στην απαράδεκτη ενέργεια να παραβιάσει και να κάνει έλεγχο σε στέκια αριστερών και αυτόνομων χώρων με την κατηγορία ότι έχουν μετατραπεί σε αποθήκες υλικών παράνομου εμπορίου. Άλλωστε η βασική πρόφαση που χρησιμοποίησαν κυβέρνηση και αστυνομία για να δικαιολογήσουν την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ ήταν  η πάταξη του παραεμπορίου από μετανάστες που διεξαγόταν έξω από το ίδρυμα. Οι επιχειρήσεις καταστολής και τρομοκρατίας που οργανώνουν από κοινού Κυβέρνηση – Πρυτανεία – Αστυνομία ενάντια στους μετανάστες και τους αγωνιζόμενους φοιτητές έχουν γίνει τόσο επικίνδυνες που μόνο με χουντικές μεθόδους μπορούν να συγκριθούν και ως τέτοιες θα αντιμετωπιστούν.
ΧΟΥΝΤΑ ΓΙΑΤΙ...
Πως αλλιώς μπορείς να ονομάσεις την ξεδιάντροπη επίθεση στους μετανάστες μικροπωλητές που έχει ως στόχο να αποπροσανατολίσει και να αποσπάσει την προσοχή του λαού από την επίθεση που του έχουν εξαπολύσει συκυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ και εργοδοσία; Εάν δεν ήταν αυτό το πλαίσιο απαρτχάιντ και αστυνομοκρατίας στην Ελλάδα του 2012 που ενίσχυσε την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής τότε τι ήταν; Η κυβέρνηση και τα αστικά επιτελεία θέλουν να σπείρουν τον εμφύλιο ανάμεσα στους Έλληνες και Ξένους εργαζόμενους για να μπορούν απτόητοι να συνεχίσουν την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων και να ολοκληρώσουν το έργο της μαζικής φτώχειας και ανεργίας. Δε μπορούν όμως πλέον να πείσουν κανέναν, όση στήριξη και αν τους δίνουν τα «παπαγαλάκια» και τα μαντρόσκυλα της Χρυσής Αυγής, ότι φταίνε οι μετανάστες για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο λαός.
Το μήνυμα που θέλουν να διαδώσουν είναι απλό: Μόνο βία και τρομοκρατία περιμένει όποιον αντιστέκεται ενάντια στην βάρβαρη μνημονιακή πραγματικότητα που επιβάλλεται από τους εγχώριους και ξένους αφέντες μας. Με την ίδια βιαιότητα που το μαύρο μέτωπο ΕΕ-ΔΝΤ και οι εντολοδόχοι τους στην συγκυβέρνηση διαλύουν τα εργασιακά δικαιώματα, καταβαραθρώνουν τα υπολείμματα των μισθών που έχουν παραμείνει και καταδικάζουν τον λαό στην πείνα και την ανέχεια, έτσι και η αστυνομία θα προσπαθεί να τρομοκρατεί κάθε αγωνιστή είτε αυτός είναι απεργός, είτε αυτός είναι χαλυβουργός, είτε αυτός είναι διοικητικός υπάλληλος που καταλαμβάνει την πρυτανεία του ΑΠΘ διεκδικώντας τα δεδουλευμένα, είτε είναι μέλος κοινωνικού χώρου με σημαντική αντιφασιστική δράση όπως η Βίλλα Αμαλίας. Γιατί το βασικό συμπλήρωμα της οικονομικής βίας του Μνημονίου είναι η κατασταλτική βία των ΜΑΤ που με τη βοήθεια της δικαιοσύνης έχουν αναλάβει να τσακίσουν κάθε εστία κοινωνικής αντίστασης.
Όλα αυτά φυσικά με την αγαστή συνεργασία των ΜΜΕ, του Λάτση, του Βαρδινογιάννη, του Μπόμπολα, του Αλαφούζου και λοιπών όπου ξέρουν καλά την δουλειά τους, να είναι δηλαδή μαζορέτες του συστήματος. Για αυτό άλλωστε η εισβολή της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ συνοδεύτηκε από πανηγύρια στα Δελτία των 8. Γι’ αυτό και η όλη προσπάθεια να παρουσιαστεί η ΑΣΟΕΕ και ο χώρος του ασύλου ως κέντρο «ανομίας», με στόχο την συκοφάντηση του Δημόσιου Πανεπιστημίου αλλά και του Φοιτητικού Κινήματος. Γι’ αυτό  βαφτίζουν τον αγωνιστή τρομοκράτη και τον μετανάστη εγκληματία.
Αυτό που δεν έχουν καταλάβει όμως είναι ότι όσο και αν μας επιτίθενται δεν μας τρομοκρατούν. Μας εξοργίζουν. Να ξέρει λοιπόν κάθε σώμα ασφαλείας και κάθε τσιράκι της λαομίσητης κυβέρνησης (για σένα μιλάμε Γάτσιο) πως δεν έχει καμία δουλεία στην ΑΣΟΕΕ και θα φροντίσουμε εμείς να μην ξαναπατήσει.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

Άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων γύρω από τη ΑΣΟΕΕ και τη Βίλλα Αμαλίας
Κάτω τα χέρια από το άσυλο
Άμεση απελευθέρωση των κρατούμενων μεταναστών
Έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι παλεύουμε μαζί

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ  την Παρασκευή 4/1/2013 στις 16:00 από την ΑΣΟΕΕ

ενάντια στην τρομοκρατία Κράτους – Εργοδοσίας – Χρυσής Αυγής

ΡΑΣ ΕΑΑΚ - ριζοσπαστική αριστερή συσπείρωση

 
 
 
 
 

πηγή: http://raseaakasoee.wordpress.com/2012/12/29/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF/