Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

H "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ" ΤΟ ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΩΝ



Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι η φιλανθρωπία είναι ένα πολύ χρήσιμο πολιτικό εργαλείο. Μπορεί η κυβέρηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να μας πετά στην εξαθλίωση, τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ-τραπεζιτών και αστικού κόσμου να μας μετατρέπουν σε δούλους των εργοδοτών, αλλά πάντα θα βρεθεί ένας φιλέσπλαχνος αστός και χρυσαυγίτης: μακρύς ο κατάλογος, ενώ πρωτοστατούν Βαρδινογιάννης, Κυριακού και ΣΚΑΙ των απολύσεων, που δε πληρώνουν φόρους και διαδίδουν την άθλια προπαγάνδα από τα ιδιωτικά κανάλια τους που έχουν βαρέσει κανόνι και όλοι τους κατηγορούν ότι είναι μέσα εκβιασμού του επίσης άθλιου αστικού πολιτικού συστήματος για να λαμβάνουν χρηματοδοτήσεις-διαφημίσεις και δάνεια. Είναι η Εκκλησία με την αμύθητη και επίσης αφορολόγητη περιουσία. Είναι οι δολοφόνοι φασίστες, που υπερασπίζουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών και του τραπεζίτη Σάλλα, που συγκαλύπτουν τα οικονομικά εγκλήματα των πλουσίων, αλλά κάνουν δημόσιες σχέσεις με τα δικά μας λεφτά.
Σε όλους αυτούς προστέθηκαν και οι εθνικιστικές λέσχες εφέδρων. Δρώντας παράνομα, πραγματοποιώντας ασκήσεις εν κρυπτώ, έχοντας ως αποστολή την καταπολέμηση του εσωτερικού εχθρού-αγωνιζόμενου εργαζόμενου λαού, διαδίδοντας το ακραίο εθνικιστικό και μιλιταριστικό τους ρεπερτόριο, ενταγμένοι σε όλα τα φιλοπόλεμο σχέδια καθώς εκμεταλλεύονται τους εύλογους φόβους των κατοίκων της πρώτης γραμμής του ελληνοτουρκικού αστικού ανταγωνισμού.
Στο πλαίσιο αυτό διαβάζουμε για το "Γεύμα αγάπης από το Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων Λέσβου και τη Σχολή ΟΑΕΔ":
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το γεύμα αγάπης που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Εφέδρων καταδρομέων σε συνεργασία με τη Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ. Φέτος με τη βοήθεια μαθητών των σχολών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής του ΟΑΕΔ οργανώθηκε το γεύμα ενώ αξίζουν συγχαρητήρια για τους μαθητές της σχολής που προετοίμασαν τα γεύματα ενώ παρέμειναν επί ώρες στο σημείο προκειμένου να μοιραστούν στους απόρους της Μυτιλήνης.
Όσο και αν είναι άξια αναγνώρισης η συμβολή των νεαρών σπουδαστών των σχολών ΟΑΕΔ, δε μπορούμε να μην καταδικάσουμε την πολιτική εκμετάλλευση από τους εθνικιστές μιλιταριστές, που δρουν βάση κυβερνητικού σχεδίου διάδοσης αυτών των ακράιων αντιλήψεων. Είναι ενδεικτικά τα σχέδια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και κάνουν λόγο για την εκμετάλλευση και πολεμική προετοιμασία των πολιτών-φασιστών. Σχέδια που εμπεριέχουν την συνεργασία κυβέρνησης-στρατού-φασιστών.
Τέλος,με τη φιλανθρωπία επιχειρήται να φτιασιδώσουν την καταστροφή του κοινωνικού κράτους, την ελαχιστοποίηση μισθών-συντάξεων-επιδομάτων ανεργίας και πρόνοιας, την εργασία με μισθούς πείνας, τα εκατομμύρια των ανέργων και την νέα μετανάστευση, την ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού.
Οι ενώσεις εφέδρων εθνικιστών-μιλιταριστών είναι κομμάτι του αστικού συστήματος εξουσίας και έχουν αναλάβει συγκεκριμένο κατασταλτικό-πολεμικό ρόλο.
Στόχος του εργατικού κινήματος να κλείσουν τώρα οι Πολιτοφυλακές-Τάγματα Εθνοφυλακής-Λέσχες Εφέδρων, να μπει φραγμός στις νέες αγορές όπλων, η αμφισβήτηση της υποχρεωτικής στράτευσης και του μισθοφορικού στρατού. Απαιτείται τώρα η δημιουργία ενός νέου εργατικού κινήματος ενάντια στις εθνικές-αστικές ανάγκες, τον πόλεμο και τον εθνικισμό, όπου το σύνολο της εργατικής τάξης, Έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι θα αγωνιστούν για τα κοινά τους συμφέροντα.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Πηγή: http://diktiospartakos.blogspot.se/2012/12/h.html