Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

αλληλεγγύη στον αγώνα των εκπαιδευτικών! ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ την Τετάρτη 15 Μάη στις 7μ.μ. στο Άλσος Δημήτρης Κιντής για τη στήριξη του αγώνα

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση της "Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Ηλιούπολης":

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ!

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΩΝ

Νίκη στον αγώνα των εκπαιδευτικών, γιατί είναι δίκαιος, είναι κοινός, είναι όλων των εργαζομένων, των μαθητών, των γονιών, όλου του λαού. Αναγνωρίζουμε στο πρόσωπο αυτών που τους επιστρατεύουν τον κοινό μας αντίπαλο. Αυτό το σύστημα και την κυβέρνησή του που σπρώχνουν τις χιλιάδες οικογένειες των μαθητών στη φτώχεια, στην ανεργία και στην απόλυση. Αυτούς που εξαπολύουν την τρομοκρατία και τα ΜΑΤ σε κάθε εργατική διεκδίκησή μας. Αυτούς που μετά τους ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ, ξεπερνώντας κάθε όριο αυταρχισμού, επιβάλλουν πλέον “προληπτικά” φασιστικού τύπου επιστράτευση των καθηγητών, ποινικοποιώντας την πολιτική και συνδικαλιστική δράση με ένα νέο “ιδιώνυμο”. Αυτούς που μας θέλουν υποταγμένους να αναζητάμε στα συσσίτια τις ελεημοσύνες τους, διαιρεμένους και αντιπάλους για να διαιωνίζεται η κυριαρχία τους και να περνάει η φασιστικοποίηση της ζωής μας.

Εκβιάζουν και υποκρίνονται ταυτόχρονα. Τολμούν και μιλούν για το μέλλον των παιδιών μας αυτοί που τα φόρτωσαν με φωτοτυπίες αντί για βιβλία, με πληρωμένα απ΄την τσέπη μας συγγράμματα, να λιποθυμούν απ΄την πείνα μέσα στα παγωμένα σχολικά κτίρια, σε 30άρια τμήματα. Αυτοί που, όσα παιδιά δεν διώχνουν απ΄τη στοιχειώδη εκπαίδευση, βαφτίζοντάς τα “άχρηστα”, τα οδηγούν μέσα από την καλοπληρωμένη παραπαιδεία σε εξετάσεις-σφαγείο, την ίδια ώρα που τα προορίζουν για δούλους, απλήρωτους, ανασφάλιστους και υποταγμένους. Αυτού του είδους τις εξετάσεις θέλουν να διασφαλίσουν. Διαλύοντας τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, διαλύουν το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Τα χορτάτα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, οι υπηρέτες των αφεντικών τους, εξαπολύουν τόνους λάσπης γιατί ξέρουν ότι μόνο ένα αγωνιστικό κίνημα εργαζομένων, γονιών και μαθητών μπορεί να υπερασπιστεί το δικαίωμα στη δουλειά, στις σπουδές, στη ζωή την ίδια.

Να βρούμε, λοιπόν τον κοινό μας βηματισμό στον κοινό μας αγώνα, την αλληλεγγύη και τη δύναμη να παλέψουμε και να σταθούμε όρθιοι, να νικήσουμε. ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. Να αντιπαλέψουμε τη φασιστική πολιτική τους. Κοινός αγώνας εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών για να μην περάσει η επιστράτευση. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να αποκρουστεί και να ανατραπεί η πολιτική που συντρίβει τα σχολεία και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα της πόλης μας, κάθε φορέα, κάθε εργαζόμενο, γονείς και μαθητές σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ την Τετάρτη 15 Μάη στις 7μ.μ. στο Άλσος Δημήτρης Κιντής για τη στήριξη του αγώνα και τη συγκρότηση της αλληλεγγύης.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ