Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ψωμί – Παιδεία - Ελευθερία


Ψωμί – Παιδεία - Ελευθερία 

Διανύουμε το τρίτο έτος του μνημονίου και το σύνθημα «ψωμί-παιδεία-ελευθερία» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Με την ανεργία σε απίστευτα επίπεδα, τις άθλιες συνθήκες εργασίας, την κατάργιση όλων των κοινωνικών παροχών, η ραγδαία φτωχοποίηση και η εξαθλίωση όλων μας προχωράει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. 

Η ισοπέδωση των δημοκρατικών ελευθεριών και το κοινωνικών δικαιωμάτων από μία κυβέρνηση που σπάει τις απεργείες με τα ΜΑΤ (Χαλυβουργία – ΜΕΒΓΑΛ) που επιτάσσει μέσα σε 5 μήνες τρεις φορές (Ναυτεργάτες, Εργαζόμενοι Μετρό, Καθηγητές), που προβαίνει σε ωμές αγριότητες και καταστολή στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Μια κυβέρνηση που βασανίζει κρατούμενους, και δημιουργεί σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους Μετανάστες. 

Η ίδια κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες) διάλεξε την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων των μαθητών για να εξάπολησει την νέα της επίθεση στην Παιδεία. Και μας έχει δείξει πως «νοιάζεται» για την δημόσια Παιδεία. Μας το έχει δείξει καταργώντας μέσα σε 3 χρόνια πάνω από 1000 σχολεία σε όλη τη χώρα. Τώρα καταργούν χιλιάδες οργανικές θέσεις και τμήματα, αυξάνουν τους μαθητές ανά τμήμα, σταματούν το διορισμό εκπαιδευτικών και απολύουν ουσιαστικά 10.000 αναπληρωτές. Θεσπίζουν την αναγκαστική μετάθεση, την αξιολόγηση-χειραγώγηση και την αύξηση του διδακτικού ωραρίου. Επόμενο βήμα είναι να βρούμε τους υπαράριθμους καθηγητές ώστε να απολυθούν. Γνωρίζουμε τις επιδιώξεις της κυβέρνησης για λειτουργεία των σχολείων όπως και κάθε δημόσιου με με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. 

Καμία αναμονή σε αυτούς που διαλύουν την δημόσια εκπαίδευση, σε αυτούς που διαλύουν την ζωή μας. Αυτός που νοιάζεται για τους μαθητές είναι ο αγωνιζόμενος καθηγητής, αυτός που απεργεί για να επιβιώσει ο ίδιος αλλά και να προασπίσει το δικαίωμα στην μόρφωση και το μέλλον των παιδιών. Αυτός που νοιάζεται για τα παιδιά είναι αυτός που έχει αξιοπρέπεια και ελπίδα και δεν συντάσσεται με τον κοινωνικό όλεθρο που μας επιβάλουν. 

Συμπαραστεκόμαστε όλοι στους αγωνιστές καθηγητές. Πιάνουμε το νήμα των αγώνων των καθηγητών, των εργατικών αγώνων, του αγώνα στις Σκουριές. Απέναντι μας το κοινωνικό σφαγείο της Κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Με ένα μαζικό πολύμορφο ανατρεπτικό κίνημα μπορούμε να τους ανατρέψουμε, μπορούμε να απαλλαγούμε από τον εφιάλτη των μνημονίων, του χρέους, των αντεργατικών, αντικοινωνικών, αντιδημοκρατικών νόμων. 

Όλοι και όλες, στις πορείες και συγκεντρώσεις συμπαράστασης στους απεργούς εκπαιδευτικούς, στους εργαζόμενους της ΜΕΒΓΑΛ και τους κατοίκους των Σκουριών. Να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ρεύμα που βγήκε στους δρόμους τη Δευτέρα, συμπαραστεκόμενο στους καθηγητές. 

Όλοι και όλες στους δρόμους-είναι επιβαλλόμενη πλέον η υπεράσπιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων μας, είναι υποχρέωση η ανατροπή της χούντας κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ. 

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ 

http://epitropiglyfadas.blogspot.gr/ - epitropi@gmail.com
Τηλ.: 6945754555, 6946505419, 6936838922