Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3 ΔΕΝ: ΟΙ ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ, ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΦΟΡΟΜΠΗΞΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

ΑΝΩΦΕΛΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΙ ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ 
ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΦΟΡΟΜΠΗΞΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

Οι κυβερνητικές ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, αν και γίνονται κάτω από την πίεση της αναγκαστικής «στάσης πληρωμών» των λαϊκών νοικοκυριών, που δεν έχουν πια ούτε τα απαραίτητα για την επιβίωση, δε στοχεύουν στην ανακούφισή μας, αλλά αντίθετα στη διασφάλιση της συνέχειας της φοροληστείας, μέσω της ομηρείας των φορολογουμένων.

Με τις ρυθμίσεις, τα ληξιπρόθεσμα χρέη, που βεβαιώθηκαν μέχρι 31/12/2012, μπορούν να εξοφληθούν μέχρι 48 μηνιαίες δόσεις (100 κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις), ενώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη, που βεβαιώθηκαν από την 1η Γενάρη 2013 και μετά, θα μπορούν να ρυθμίζονται σε 12 μηνιαίες δόσεις.

Ακόμη, όμως, και για όσους καταφέρουν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις, «εφόσον συντρέχει πραγµατική οικονοµική αδυναµία» και µόνο εφόσον «αποδεικνύουν ότι µπορούν να ανταποκριθούν στο ύψος της µηνιαίας δόσης», σε περίπτωση «εκπρόθεσμης καταβολής» μιας από τις προβλεπόμενες δόσεις, θα υπάρχει προσαύξηση της δόσης κατά 15%, πληρωτέα μέχρι τη λήξη της επόμενης, ενώ για 2η καθυστέρηση, η ρύθμιση σταματάει, με το σύνολο της «οφειλής» να γίνεται απαιτητό. Το ίδιο συμβαίνει αν δεν εξοφλήσουν εμπρόθεσμα μια οποιαδήποτε νέα τρέχουσα οφειλή. Θα αντιμετωπίσουν έτσι αμέσως τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και εφάπαξ, απευθείας από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τα ασφαλιστικά ταμεία ή μέσω των τραπεζικών λογαριασμών μισθοδοσίας, και τις κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας, που ανασύρονται από το χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Και όλα αυτά, ενώ από φέτος θα ισχύσουν άμεσα και νέα χαράτσια:

· Το νέο χαράτσι της ΔΕΗ, που μετονομάστηκε σε Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Α.), αφού το παλιό είχε κριθεί παράνομο από το ΣτΕ αν ίσχυε για πάνω από 2 χρόνια. Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού!

· Στις φετινές φορολογικές δηλώσεις δηλώνονται υποχρεωτικά, και θα φορολογούνται με το χαράτσι της «αλληλεγγύης», τα κάθε είδους εισοδήματα που απαλλάσσονται είτε έχουν ήδη φορολογηθεί αυτοτελώς, όπως παροχές των ασφαλιστικών ταμείων σε χρήμα, επιδόματα στους ασφαλισμένους τους, τόκοι καταθέσεων.

Πώς, λοιπόν, θα μπορούν έστω και με δόσεις τα λαϊκά νοικοκυριά να εξοφλήσουν τις απαιτήσεις τους, όταν δεν έχουν τελειωμό οι φόροι που επιβάλλονται κάθε χρόνο και τα λαϊκά εισοδήματα μειώνονται ή εξανεμίζονται;

Γίνεται φανερό ότι οι κυβερνητικές ρυθμίσεις για τις ανεξόφλητες οφειλές, ακόμα και για όσους έχουν τις προϋποθέσεις να ενταχτούν, είναι άνευ ουσιαστικού οικονομικού οφέλους, αποτελούν μορφή ομηρείας και έχουν ρόλο παγίδας.

Και να πάρουμε υπόψη ότι νέα μέτρα επιβάρυνσης για τους εργαζόμενους και ελάφρυνσης για το κεφάλαιο, σχεδιάζονται όπως πάντα:

Φόρος σε αγροτεμάχια εκτός σχεδίου και αγροτικές καλλιέργειες, μειώσεις συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου ορίου για τις γονικές παροχές, παράταση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος (που έληγαν το 2014), ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 19% (που θα αυξήσει τις τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης όπως τρόφιμα), αλλά και μείωση των φορολογικών συντελεστών για τους επιχειρηματικούς ομίλους σε 15%!

Όσο τους πληρώνουμε, τόσο θα μας ξεζουμίζουν. Φτάνει πια! Τέρμα η μοιρολατρία και η παθητικότητα. Να σταματήσει η φοροληστεία του λαού, να πληρώσουν αυτοί που αρπάζουν τον πλούτο. Τώρα χρειάζεται να δυναμώσουν οι λαϊκές αντιδράσεις. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη, που μπορεί να αποτρέπει κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, να αποτρέπει διακοπές ρεύματος και νερού, να επιτρέπει την επιβίωση του λαού, να μετατρέπει την αδυναμία πληρωμής σε κίνημα, να ανατρέψει τελικά την πολιτική τους και τους φορείς της.

Μαζί με τους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες και τα τοπικά κινήματα αντίστασης μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια τους, να κλονιστεί η εξουσία τους. 

Η κρίση τους δεν είναι δική μας.
Ούτε με δόσεις δεν πληρώνουμε τα χαράτσια, την κρίση και το χρέος τους.
Αντίσταση-Αλληλεγγύη-Ανατροπή!
28/5/2013

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ !

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
http://epitropi3den.blogspot.gr/ epitropi3den@gmail.com