Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

«ΜΗΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΣΤΕ... ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙΤΕ»

«ΜΗΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΣΤΕ ….
                                    … ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙΤΕ»
Η περίπτωση του εργαζόμενου στο δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης
Μίλτου Ευσταθιάδη.
Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ:  Το καλοκαίρι του 2007 χιλιάδες πολίτες της πόλης μας και του λεκανοπεδίου έριξαν τα κάγκελα που έφραζαν τμήμα της παραλίας του Ελληνικού και την απελευθέρωσαν. Ήταν μια μικρή νίκη ενάντια σε μεγάλα συμφέροντα, που για χρόνια εκμεταλλεύονταν παράνομα την πλαζ του Αγίου Κοσμά και συνεχίζουν, επίσης παράνομα, να εκμεταλλεύονται την παραλία του Ελληνικού.
Tη νίκη αυτή δεν έπρεπε να την αφήσουν ατιμώρητη…
 …Σε όσους πρωτοστάτησαν στη νίκη εκείνου του καλοκαιριού τα επιχειρηματικά συμφέροντα έκαναν «δώρο» 85 μηνύσεις και αγωγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για ανυπόστατα αδικήματα… Διώξεις πολύ χρήσιμες στην σημερινή τρικομματική κυβέρνηση, που με την τρόικα επιχειρούν να εκποιήσουν όλους τους δημόσιους χώρους της περιοχής μας (πρώην αεροδρόμιο, παραλιακή ζώνη, κλπ) σε διεθνή και εγχώρια ιδιωτικά συμφέροντα, κλείνοντας προκλητικά τα μάτια στις προτάσεις για αξιοποίηση του χώρου, ως απελευθερωμένο Πάρκο για τους πολίτες και τις πραγματικές τους ανάγκες…
H ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΛΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ: Ο εργαζόμενος στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης Μίλτος Ευσταθιάδης, από τους πρωτοστάτες στο συλλογικό αυτό αγώνα, στοχοποιήθηκε και είχε «τιμητική θέση» στις διώξεις, καθώς συμπεριλαμβάνεται σε 25 από τις μηνύσεις και αγωγές που κατατέθηκαν από τους επιχειρηματίες. Καταδικάστηκε σε μία από τις δίκες για δήθεν κλοπή μιας κάμερας παρακολούθησης νυχτερινού κέντρου -κάμερα «περιζήτητη», καθώς άλλοι τρεις αγωνιστές «διεκδικούν την πατρότητα της κλοπής της» σύμφωνα με τις εναντίον τους μηνύσεις. Η καταδίκη του βασίστηκε στη γραπτή κατάθεση μάρτυρα, που ουδέποτε εμφανίστηκε στο δικαστήριο! Ως συνέπεια της παραπάνω καταδίκης και της εφαρμογής του 3ου Μνημονίου (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ΦΕΚ 224/Α΄/12-11-2012) ο Μίλτος έχει τεθεί σε «αυτοδίκαιη αργία» από τις 24-12-2012, λαμβάνοντας το 1/3 του μισθού του και απειλείται με απόλυση, χωρίς καν να έχει εκδοθεί εις βάρος του αμετάκλητη και τελεσίδικη απόφαση. Αρκεί πλέον μόνο η παραπομπή σε δίκη, ακόμα και με ψευδείς κατηγορίες(!), για να τεθεί σε αργία  κάθε δημόσιος ή δημοτικός υπάλληλος!!!
ΑΛΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΘΥΜΑΤΑ: Η κυβέρνηση με την παραπάνω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημιούργησε ένα εργαλείο τρομοκράτησης και χειραγώγησης των εργαζομένων και του κινήματος, καθώς όποιος αντιδρά/αντιστέκεται/αγωνίζεται μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με την κύρωση της «αυτοδίκαιης αργίας». Θύματα αυτής της πολιτικής αντίληψης της κυβέρνησης έχουν πέσει και συνεχίζουν να πέφτουν πολλοί άλλοι εργαζόμενοι:
Πέτρος Καπετανόπουλος: Διαμαρτύρεται για απάνθρωπη μεταχείριση συλληφθέντα και τίθεται σε «αυτοδίκαιη αργία». Σύρεται κατηγορούμενος για συνέργεια σε κλοπή, ώσπου … αθωώνεται, καθώς οι εις βάρος του κακουργηματικές κατηγορίες κατέρρευσαν!
Στέφανος Γκουλιώνης: Εκπαιδευτικός που συμμετείχε στη διαδήλωση της 25ης Μαρτίου 2012 στη Λάρισα ενάντια στα μέτρα λιτότητας. Τέθηκε σε «αυτοδίκαιη αργία», καθώς παραπέμφθηκε με το πειθαρχικό παράπτωμα της «ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας».
Νίκος Αδαμόπουλος, Βασιλική Καραγεώργου, Νίκος Μαυρουδής: Απειλούνται με «αργία» γιατί καταδικάστηκαν σε 6μηνη φυλάκιση με αναστολή με την ευφάνταστη κατηγορία της άσκησης ψυχολογικής βίας… με τη φυσική τους παρουσία(!), σε υπαλλήλους που ήθελαν να εργαστούν κατά τη διάρκεια απεργίας.
Δημήτρης Αχείμαστος: Ο καθηγητής Λυκείου τίθεται σε «αργία» με την κατηγορία της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» λόγω… οικονομικής αντιδικίας με ιδιώτη!
…Και η λίστα της ντροπής διαρκώς μεγαλώνει με νέες περιπτώσεις εργαζομένων, οι οποίοι διώκονται ή απειλούνται με αργία για την αγωνιστική τους δράση...
Το κύμα αυτών των διώξεων σχετίζεται με την επιδίωξη τρόικας και κυβέρνησης να απολυθούν άμεσα 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι και συνολικά 150.000 έως το 2015. Σε αυτή την γραμμή τα ελεγχόμενα ΜΜΕ αποσιωπούν τις άδικες διώξεις και βαφτίζουν ως «επίορκους» όλους τους διωκόμενους, εξισώνοντας τους αγωνιστές με τους εγκληματίες (καταχραστές, εκβιαστές, κλπ) που εξέθρεψε το δικό τους πελατειακό σύστημα.
Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν για τις μάχες που έρχονται. Η Αλληλεγγύη στο Μίλτο και σε όλους τους διωκόμενους εργαζόμενους δεν είναι μόνο υποχρέωση προς τα θύματα αυτής της πολιτικής… Είναι ο τρόπος να στεκόμαστε στα πόδια μας και να κερδίζουμε.
Για όλα τα παραπάνω μαζευτήκαμε για να συντονίσουμε ιδέες και δράσεις για τον τερματισμό των διώξεων και την πλήρη ηθική και εργασιακή αποκατάσταση των αγωνιστών, καλώντας όλους τους πολίτες και τους φορείς της περιοχής να συμμετάσχουν και να δημιουργήσουν μια ανοικτή πρωτοβουλία Αλληλεγγύης.

«ΥΠΟΣΤΕΓΟ» - ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΕΡΜΗΣ»