Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Υψώνουμε τείχος στους φασίστες - Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις: Παρασκευή 31/1 στο Κερατσίνι και Σάββατο 1/2 στο Σύνταγμα

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι,
Παρασκευή 31/1Το πρωί του Σαββάτου (25/1) ομάδα 80-100 φασιστών της Χρυσής Αυγής έκαναν μοίρασμα υλικού και παρέλαση στις γειτονιές του Κερατσινίου. Στο πέρασμα τους από τους κεντρικούς δρόμους του Κερατσινίου από την Π. Τσαλδάρη στην Αμφιάλη ως την Πλ. Λαού στα Ταμπούρια κατέστρεψαν όλες τις αφίσες, τα πανό και τα υλικά σωματείων και συλλόγων και πολιτικών ομάδων. Να θυμίσουμε πως μια τέτοια δημόσια εξόρμηση-εμφάνιση του ναζιστικού μορφώματος δεν είχε ξαναγίνει στο Κερατσίνι ούτε πριν και προφανώς ούτε και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Όμως οι φασίστες της Χρυσής αυγής δε σταμάτησαν εκεί. Βανδάλισαν το σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στην Π. Τσαλδάρη, όπου κατέβασαν και αντιφασιστικά πανό. Χτύπημα με μεγάλο συμβολισμό που δείχνει πως όχι μόνο οι ναζιστές χρυσαυγίτες παίρνουν στο ακέραιο την ευθύνη για την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού, αλλά προκαλούν και όλη την κοινωνία του Κερατσινίου που ακόμα θρηνεί το χαμό του Παύλου Φύσσα. Στη συνέχεια όταν έφτασαν στην πλατεία Λαού με στρατιωτικού τύπου σχηματισμό επιτέθηκαν στο τοπικό αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Ρεσάλτο, εντός του οποίου υπήρχαν συναγωνιστές μέλη του οι οποίοι και απώθησαν την επίθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την επίθεση των φασιστών στο Ρεσάλτο, οι φασίστες πετούσαν πέτρες ακόμα σε διπλανά σπίτια στα οποία υπήρχαν και ανήλικα παιδιά. Έπειτα, με τη συνοδεία της αστυνομίας η οποία τους προστάτευε καθ’ όλη τη διάρκεια της επίθεσης, επέστρεψαν εκεί όπου ξεκίνησαν την παρέλασή τους.

Οι φασιστικές προκλήσεις πήραν αμέσως την απάντηση που τους έπρεπε, από εκατοντάδες αντιφασίστες που συγκεντρώθηκαν στην πλατειά Λαού και έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Κερατσινίου, όπου έγιναν αντιφασιστικές παρεμβάσεις και σβήστηκαν τα συνθήματα μίσους των ναζιστών δολοφόνων. Ενώ στην περιοχή θα γίνουν και διάφορες άλλες αντιφασιστικές δράσεις και εκδηλώσεις τις προσεχείς ημέρες.

Οφείλουμε να καταγγείλουμε τη στάση της αστυνομίας, η οποία όχι μόνο αν και παρούσα δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει τις επιθέσεις των φασιστών, αλλά και μετά την επίθεση δεν έκανε καμία σύλληψη, αλλά αντίθετα φυγάδευσε τους δράστες μιας δολοφονικής επίθεσης. Παράλληλα έστησε ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση με δεκάδες μηχανές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ και διμοιρίες των ΜΑΤ για να τρομοκρατήσει την ειρηνική αντιφασιστική πορεία που ακολούθησε ως απάντηση στην επίθεση των φασιστών, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως για το κράτος εχθρός και απειλή είναι το αντιφασιστικό και λαϊκό κίνημα και όχι οι ναζιστές δολοφόνοι.

Καλούμε το λαό των γειτονιών του Κερατσινίου, του Περάματος και της Δραπετσώνας να μην σταθούν ούτε μοιραίοι, ούτε άβουλοι, να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη να ξεριζώσουμε το φασισμό και να τσακίσουμε τους φασίστες στην περιοχή μας. Να μην επιτρέψουμε τους φασίστες να προκαλούν τη μνήμη μας και να δηλώσουμε με κάθε τρόπο πως δεν τους φοβόμαστε. Μπροστά στις επερχόμενες εκλογές φαίνεται πως οι συμμορίτες Χρυσαυγίτες αναζητούν στις εργατογειτονιές του Πειραιά που μαστίζονται από τη φτώχια και την ανεργία τα επόμενα θύματά τους, τους επόμενους Παύλους. Δε θα τους το επιτρέψουμε.

Θέλουμε όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους νέους, τους μετανάστες και όλο το λαό των γειτονιών μας να συμμετάσχουν σε όλες τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις του επόμενου διαστήματος. Η προσπάθεια των δολοφόνων να ξαναπατήσουν το πόδι τους τις γειτονιές του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και των τριγύρω περιοχών θα πέσει στο κενό γιατί θα μας βρουν όλους απέναντι τους! Η μάσκα της Χρυσής Αυγής «που πολεμάει το σύστημα» έπεσε με τις δολοφονίες των Σαχζάτ Λουκμάν και Παύλου Φύσσα. Να υψώσουμε τείχος αδιάβατο στον φασισμό, στα μνημόνια, τη φτώχεια και τον ρατσισμό.Καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία στο Κερατσίνι την Παρασκευή 31 Γενάρη στις 18:00 στην Π. Τσαλδάρη, στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
Καλούμε σωματεία, συλλόγους, μαζικούς φορείς και αντιφασιστικές συλλογικότητες να πάρουν αποφάσεις και να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση της Παρασκευής 31/1.

ΚΑΛΟΥΝ:

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Κερατσινίου- Περάματος-''Νίκος Πλουμπίδης''
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Νίκαιας-Ρέντη
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Πειραιά-Δραπετσώνας
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Πειραιά- «Ρήγας Φεραίος»
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας- «Η Πρόοδος»
Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών Ο.Λ.Π
Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Ανοιχτή Συνέλευση Περάματος
Δημοτική Κίνηση «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΚΕΕΡΦΑ
Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό
Λαϊκή Αντίσταση


πηγή: http://aristeriantepithesi.blogspot.gr/2014/01/311.html


Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα,
Σάββατο 1/2 στο Σύνταγμα

Τέσσερις μήνες μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής
επιχειρούν να ξαναπιάσουν το νήμα των επιθέσεων εναντίον αγωνιστών και αγωνιστριών του κινήματος κυριολεκτικά από εκεί που αναγκάστηκαν να το αφήσουν ύστερα από την μαζική και μαχητική αντίδραση του αντιφασιστικού κινήματος.

Συγκεντρώθηκαν στο Κερατσίνι, στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου βεβηλώνοντας το και κατεβάζοντας τα αντιφασιστικά πανό. Εν συνεχεία επιτέθηκαν στον κοινωνικό χώρο “Ρεσάλτο”, όπου ευτυχώς απωθήθηκαν από τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες που βρίσκονταν εκεί και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, υπό την προστασία βέβαια της αστυνομίας Έστειλαν έτσι σε όλους και όλες το μήνυμα ότι θα επιχειρήσουν να διαλύσουν με δολοφονικά χτυπήματα τις οργανώσεις του κινήματος και συνεχίζουν τις προκλήσεις καλώντας σε πανελλαδική φασιστοσύναξη το Σάββατο 1 Φλεβάρη στη Ρηγίλλης με αφορμή την επέτειο των Ιμίων.

Η Χρυσή Αυγή δεν αισθάνεται τυχαία ότι η στιγμή είναι κατάλληλη για να προσπαθήσει να ξαναβγεί στο δρόμο.

Είναι η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης η οποία και οδήγησε στη δολοφονία των 12 προσφύγων στο Φαρμακονήσι, η καταστολή και η τρομουστερία που δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για τους νεοναζί.

Η φτώχεια, ο ρατσισμός, ο φόβος, δημιουργούν έφορο έδαφος ώστε να αυξάνουν την επιρροή τους και να οργανώνουν τάγματα εφόδου ενάντια σε όποιον θεωρείται διαφορετικός αλλά και σε όποιον αντιστέκεται.

Δε θα το επιτρέψουμε. Το αντιφασιστικό κίνημα αντιδρά άμεσα και μαζικά και θα αποτρέψει την επανεμφάνιση στους δρόμους των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Όσοι και όσες αγωνιζόμαστε ενάντια στο ρατσισμό, τη φτώχεια και την ανθρωποφαγία, όσοι και όσες δίνουμε τη μάχη για μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας, υψώνουμε τείχος στους φασίστες για να τους στείλουμε εκεί που πραγματικά ανήκουν, στον σκουπιδοντενεκιέ της Ιστορίας.

Καλούμε όλο το λαό, εργαζόμενους, ανέργους, νέους και νέες, μετανάστες να δώσουν τη μάχη και να συμμετέχουν στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δρόμο αυτής της πόλης.

Καλούμε:
Την Παρασκευή 31/1, στις 18:00 στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι (Π. Τσαλδάρη) στη συγκέντρωση που καλούν ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Κερατσινίου-Περάματος-Δραπετσώνας καθώς και άλλοι φορείς, συλλογικότητες και συνελεύσεις.

Το Σάββατο 1/2, στις 18:00 σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος που καλούν αντιφασιστικές συλλογικότητες και συνελεύσεις.

Σαχζάτ, Παύλο … δεν ξεχνάμε.

Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας, έξω οι φασίστες από τις ζωές μας.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών, Συλλογικοτήτων, Πρωτοβουλιών Αθήνας-Πειραιά

πηγή: http://antifasistikossyntonismos.blogspot.gr/2014/01/311-12.html#more