Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση της Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας για το Ασκληπιείο Βούλας


ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ-«ΕΚΤΡΩΜΑ» ΠΟΥ ΚΟΡΥΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ! 

ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ!

Η πραξικοπηματική αντιμετώπιση της ψηφοφορίας στη Βουλή για το νέο μνημόνιο απέδειξαν για άλλη μια φορά τη θρησκευτική στοχοπροσήλωση του αστικού πολιτικού κόσμου στην καταστροφή του κόσμου της εργασίας και των μεσοστρωμάτων, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, ελληνικού και ξένου. Αλλά ταυτόχρονα ανέδειξαν τα πολιτικά αδιέξοδα της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Με τον εν λόγω νόμο η κυβέρνηση «σφαγιάζει» -μεταξύ πολλών άλλων- μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά ταμεία και εργασιακά δικαιώματα, διαλύει ακόμα περισσότερο τα νοσοκομεία και τη δημόσια υγεία!

Όπως αναφέρεται και στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας», οι Υγειονομικοί και οι Γιατροί του Ασκληπιείου Βούλας καταγγέλλουν την ψήφιση του Πολυνοσχεδίου-σκούπα την Κυριακή, 30 Μάρτη, όπου μεταξύ άλλων μέτρων θεμελίωσης της βαρβαρότητας, το Υπουργείο Υγείας θέτει σε διαθεσιμότητα τους Οδηγούς και τους φύλακες του ΕΣΥ.

Οι Οδηγοί προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στο ΕΣΥ. Ιδιαίτερα σε νοσοκομεία όπως το Ασκληπιείο, με διασπορά των κτιρίων σε μία έκταση πλέον των 100 στρεμμάτων, η εργασία τους είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου. Οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι (πρώτα και κύρια) απαραίτητες για τον ίδιο τον άρρωστο, που, χωρίς αυτούς, δεν έχει τη δυνατότητα μετακίνησης μεταξύ των διαφορετικών κτιρίων του Νοσοκομείου. 

Χωρίς αυτούς, οι χειρουργημένοι ασθενείς δεν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλα κτίρια για τη νοσηλεία τους, ο ιματισμός και τα αναλώσιμα δεν μπορούν να μεταφερθούν στα τμήματα, εργαστηριακές εξετάσεις αναβάλλονται, το πρόγραμμα εξωτερικής αιμοδοσίας δεν πραγματοποιείται.

Και αν απαιτηθεί επείγουσα διακομιδή στην Καρδιολογική Μονάδα, ή στο Χειρουργείο; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας των ασθενών μας;

Είναι φανερό, ότι ο Υπουργός «Υγείας» και η Κυβέρνησή του, όπως και η Τρόικα, μισούν (κατά δήλωσή τους) όχι μόνο τους Κομμουνιστές, όχι μόνο τους Απεργούς, αλλά και την Ανθρώπινη Κοινωνία. Απεχθάνονται τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτό της ελεύθερης πρόσβασης στη Δημόσια Υγεία. Και θέλουν να τα καταργήσουν, βάζοντας παντού μέσα στα Νοσοκομεία, τους ιδιώτες για να κερδοσκοπούν σε βάρος των εργαζομένων και των ασθενών.

Η Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας Ενάντια στα Μνημόνια και τις Αντιλαϊκές Πολιτικές συμμετέχει και στηρίζει ενεργά τις δράσεις του σωματείου εργαζομένων στο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ Βούλας, που περιλαμβάνει:
  • Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες για τους συναδέλφους μας Οδηγούς, σύμφωνα με την απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ.
  • Καθημερινές 4ωρες στάσεις εργασίας, 7-11πμ, έως και τις 8 Απριλίου.
  • Καλούμε όλους τους κατοίκους των Νοτίων προαστίων να πλαισιώσουν και να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα μας, ενάντια στο λειτουργικό λουκέτο του Νοσοκομείου.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, την Τετάρτη, 2/04, 9πμ.
  • Ενημέρωση των κατοίκων των ΒΒΒ, Γλυφάδας, Ελληνικού, την Πέμπτη, 3/04. 
  • Ενημέρωση των προσερχόμενων στη Γενική Εφημερία του Νοσοκομείου, την Παρασκευή, 4/04.
  • Ενημέρωση των κατοίκων των Νοτίων προαστίων, την Δευτέρα, 7/04.
  • Συγκέντρωση στην (κάτω) πύλη του Νοσοκομείου, την Τρίτη, 8/04, 9πμ.
  • Συμμετοχή στη Γενική Απεργία την Τετάρτη, 9/04.
Συμμετέχουμε στην Επιτροπή Αγώνα, απο εργαζόμενους του Νοσοκομείου αλλά και αλληλέγγυους της ευρύτερης περιοχής των Νοτίων προαστίων, η οποία αναλαμβάνει να οργανώσει τις κινητοποιήσεις μας.

Απέναντι στις επιλογές του κεφαλαίου η μόνη επιλογή του κόσμου της εργασίας είναι η αντίσταση και η αντεπίθεση!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ενάντια στα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές