Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Για τη δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις της Ηλιούπολης

Ας βαδίσουμε έναν άλλο δρόμο! Η τοποθέτηση της αριστερής ανατρεπτικής κίνησης Άνω – Κάτω στην Ηλιούπολη για την δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις της περιοχής.

Ηλιουπολίτη – ισσα,

Μετά από τέσσερα χρόνια κρίσης και αλλεπάλληλων μνημονίων, λαός και νεολαία, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι βιώνουμε μία άνευ προηγουμένου επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας. Η δικομματική κυβέρνηση εφαρμόζει σωρηδόν μέτρα κοινωνικής καταστροφής, ακολουθώντας πιστά και απαρέγκλιτα τις αντιλαϊκές επιταγές της Τρόικα. Η κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση ολοένα βαθαίνει και το successstory της κυβέρνησης καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. Όσα νούμερα και αν μαγειρέψουν, για να περηφανευτούν για πρωτογενή πλεονάσματα, αυτά θρυμματίζονται μπροστά στο 27% της ανεργίας, τους απλήρωτους εργαζομένους, τα σπίτια χωρίς ρεύμα, τους άστεγους, τους ανθρώπους, που πεθαίνουν από το κρύο ή προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν το κρύο, που αυτοκτονούν, τους ανθρώπους που λιμοκτονούν.

Αυτή η αντιλαϊκή επιδρομή, που είναι έκφραση της πολιτικής των μνημονίων, επιβλήθηκε σταδιακά με το «διαίρει και βασίλευε», κατακεραυνώνοντας διαδοχικά μία–μία τις κοινωνικές ομάδες και συγχρόνως στρέφοντας την μία εναντίον της άλλης.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν και γι’ αυτό επιστρατεύουν τους τοποτηρητές τους να μας παραπλανήσουν και να μας χαλιναγωγήσουν. Είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες της άθλιας δικομματικής κυβέρνησης και των παραφυάδων τους (ΔΗΜ.ΑΡ., ΕΛΙΑ, Χ.Α.), που υποστήριξαν ολόψυχα τις μνημονιακές πολιτικές και φρόντισαν να εφαρμοστούν σε κάθε γειτονιά οι αντιλαϊκοί νόμοι.

Προκειμένου να αποφύγουν τη λαϊκή αποδοκιμασία, βαφτίζουν το κρέας ψάρι, παριστάνουν τους αδέσμευτους, τους υπερκομματικούς, υπερθεματίζουν για την αγάπη και την προτεραιότητα δήθεν της πόλης τους. Σε κάθε γειτονιά λένε τα ίδια, ανούσια και ψεύτικα λόγια, χωρίς την ελάχιστη αιδώ και καβγαδίζουν για τα μάτια του κόσμου, μα ο λαός έχει μάτια και βλέπει!

Παντού προεκλογικά, φουντώνει αυτή η, προσβλητική για τη νοημοσύνη μας, μάχη των εντυπώσεων. Λογομαχούν οι τοπικοί εκπρόσωποι της μαύρης, μνημονιακής πολιτικής και του ευρωμονόδρομου για ζητήματα πέρα κι έξω από τις αγωνίες και τα προβλήματα μας. Πίσω από εύηχες φράσεις για νοικοκύρεμα των Δήμων, ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και κοινωνικό και αναπτυξιακό έργο, κρύβεται το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, η απαράδεκτη φορομπηξία, οι μισθοί πείνας, οι απολύσεις και η ανεργία, κοντολογίς ο ατέλειωτος και ανερμάτιστος κατάλογος μέτρων λεηλασίας των λαϊκών δικαιωμάτων.

Η δημοτική αρχή στηρίζει την κυρίαρχη πολιτική

περισσότερα εδώ:
http://anokatostinilioupoli.wordpress.com/2014/05/04/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82/