Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στο πλευρό των κατοίκων για το ΚΥΤ Υμηττού


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανοιχτή πληγή εδώ και χρόνια στο μέτωπο του Υμηττού αλλά και σημείο αναφοράς για τις κινητοποιήσεις στη νοτιοανατολική Αττική αποτελεί και το ΚΥΤ της Ηλιούπολης. Τον Νοέμβριο του 2002, οι κάτοικοι της Ηλιούπολης και της Αργυρούπολης πήραν τη κατάσταση στα χέρια τους και έκαναν για 6 μήνες κατάληψη στην είσοδο του εργοταξίου της ΔΕΗ για να εμποδίσουν την κατασκευή του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ).

Τον Μάιο του 2003, με την κρατική βία, τη τρομοκρατία, τις 25 κλούβες ΜΑΤ και την ένοχη σιωπή της δημοτικής αρχής, το υπουργείο Περιβάλλοντος και η διοίκηση της ΔΕΗ εγκατέστησαν το ΚΥΤ στον Υμηττό. Μετά από τις πιέσεις των κατοίκων λειτούργησε ως απλός υποσταθμός 150/20 KV. Οι αυθαίρετες εγκαταστάσεις υπερυψηλής τάσης έγιναν δίπλα στο 3ο Λύκειο, στο νηπιαγωγείο και στα υπνοδωμάτια των κατοίκων για τις ανάγκες των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Σήμερα, στην εποχή των μνημονιακών κυβερνήσεων, στο σφαγείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το φυσικό περιβάλλον της Αττικής, περισσότερο από κάθε άλλη, φορά αποτελεί πεδίο εκμετάλλευσης για τις ανάγκες των επιχειρηματικών συμφερόντων κάθε μεγιστάνα ξένου η Έλληνα, χωρίς να δίνουν δεκάρα για την υγεία μας.

Σήμερα, τα σχέδια επέκτασης του ΚΥΤ είναι άμεσα συνδεδεμένα με το ξεπούλημα του Ελληνικού στον όμιλο Λάτση, το περιβαλλοντικό έγκλημα για «την πόλη του πλούτου και του τζόγου» των 45.000 κατοίκων που σχεδιάζουν να στήσουν, την καταστροφή του Υμηττού και φυσικά τον αυτοκινητόδρομο. Ο αγώνας ενάντια στο ΚΥΤ είναι κοινός με τον αγώνα για να γίνει το Ελληνικό πάρκο υψηλού πρασίνου.

Σήμερα, μετά από 9 χρόνια, που οι προσφεύγοντες κάτοικοι δικαιώθηκαν, οι αυθαίρετες εγκαταστάσεις του ΚΥΤ υπάρχουν για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια επέκτασης στο αρχικό μέγεθος των 400/150KV. Όλα αυτά τα χρόνια, καμία μπουλντόζα κανενός σάπιου θεσμού δεν ήρθε να γκρεμίσει το αυθαίρετο. Δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη στους θεσμικούς φορείς και τις δημοτικές αρχές.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική στέκεται αλληλέγγυα, στήριξε και θα στηρίξει τον αγώνα των κατοίκων: τον αγώνα για την ανατροπή του σχεδιασμού για το ΚΥΤ της Ηλιούπολης-Αργυρούπολης αλλά και συνολικά για την εκποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, της οποίας αναπόσπαστο μέρος είναι το ΚΥΤ. 

Σήμερα, όπως και το 2002, πρέπει να ακολουθήσουμε το δρόμο του συλλογικού και συνθετικού αγώνα, με ανοιχτές συνελεύσεις με αποφασιστικό ρόλο, για να διαφυλάξουμε το περιβάλλον, τη γειτονιά, τους ελεύθερους χώρους και τελικά τις ζωές μας. Οι υποδειγματικοί αγώνες των κατοίκων της Κερατέας και της Χαλκιδικής μας ανοίγουν δρόμους ελπίδας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΥΤ
  • ΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ
  • ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

πηγή: http://anticapitalist-attiki.blogspot.gr/2014/05/blog-post_8.html