Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ


Την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου ακριβώς έναν χρόνο από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, καλέστηκε από γονείς και φίλους, αντιφασιστικές συλλογικότητες, σωματεία και άλλους φορείς, μεγάλη διαδήλωση μνήμης στις γειτονιές του Κερατσινίου. Κατά χιλιάδες οι διαδηλωτές συμμετείχαν σε αυτή την αντιφασιστική διαμαρτυρία ενάντια στη δολοφονική δράση της χρυσής αυγής και των ταγμάτων εφόδου της. Το πλήθος του κόσμου και αυτή τη φορά δε βρέθηκε αντιμέτωπο με τη δολοφονική-ναζιστική συμμορία, αλλά με την ένστολη εκδοχή της των δυνάμεων καταστολής, που έκανε επίδειξη δύναμης με βίαιες επιθέσεις, προσαγωγές και συλλήψεις διαδηλωτών.

Οι 73 προσαγωγές και η μετατροπή των 64 από αυτές σε συλλήψεις με αυθαίρετες κατηγορίες έχουν ξεκάθαρα εκδικητικό χαρακτήρα απέναντι στις μεγαλειώδεις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στο Κερατσίνι και αποδεικνύουν την ολοένα και εντονότερη αυταρχικοποίηση του κράτους απέναντι σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση, καταπατούν κάθε ίχνος δημοκρατικών ελευθεριών και παρέπεμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές.

Ανάμεσα στις δεκάδες διαδηλωτών που έζησαν την ωμή βια από τις ομάδες καταστολής, ήταν και αρκετοί από τις γειτονιές των νοτίων προαστίων, γνωστοί τόσο για την αντιφασιστική-αντιρατσιστική δράση τους, όσο και για τους αγώνες που δίνουν στο τοπικό και εργατικό κίνημα. Εργαζόμενοι,νεολαίοι και άνεργοι που βρίσκονται απέναντι στις πολιτικές εξαθλίωσης της κυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ σε κάθε ευκαιρία. Αυτοί που πρωτοστατούν στις γειτονιές της Γλυφάδας, του Ελληνικού,της Αργυρούπολης και της Ηλιούπολης, στους αγώνες ενάντια στη διάλυση της ζωής μας, στην πώληση της γης μας και στο τσάκισμα της φασιστικής και ρατσιστικής λαίλαπας, ήταν αυτοί που ένιωσαν στο πετσί τους τη μανία των νέων ταγμάτων ασφάλειας του Κικίλια.

Δηλώνουμε απερίφραστα,όπως ακριβώς ήμασταν στη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στο πλάι των συναγωνιστών μας έτσι είμαστε και τώρα πλάι τους, με όπλο την αλληλεγγύη ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό, την αστυνομική αυθαιρεσία,τους φασίστες και το σύστημα που τους γεννά. Συνεχίζουμε τους αγώνες μέχρι να εξαφανίσουμε από τις γειτονίες μας το τελευταίο ίχνος των νεοναζί της χρυσής αυγής.

Η μόνη λύση ενάντια στο φασισμό είναι οι ταξικοί και λαϊκοί αγώνες. Είναι η αλληλεγγύη μας στις γειτονιές, τα σχολεία και τους χώρους δουλειάς. Είναι η αντίσταση στην φτωχοποίηση και κατ’ επέκταση η αντικαπιταλιστική ανατροπή των κυβερνήσεων της ΕΕ και του ΔΝΤ.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

Άνω-Κάτω στην Ηλιούπολη - Αριστερή Ανατρεπτική Κίνηση
Πρωτοβουλία για την δημιουργία αντικαπιταλιστικής κίνησης Ελληνικού - Αργυρούπολης
ΠΡΩτοβουλία ΚΑΤοίκων στα Νότια