Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Κάλεσμα για τη δημιουργία πολιτικής - πολιτιστικής λέσχης στις γειτονιές της Γλυφάδας - Κυριακή 22/3


Κάλεσμα για τη δημιουργία
πολιτικής - πολιτιστικής λέσχης
στις γειτονιές της γλυφάδας



Πέντε χρόνια κρίση και η ζωή μας έχει αλλάξει προς το χειρότερο με την υπογραφή εκατοντάδων διατάξεων που αφορούν κάθε πτυχή της ζωής μας. Λεηλασία μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών ταμείων, διάλυση της δημόσιας υγείας και της εκπαίδευσης, κατάργηση κάθε μορφής κοινωνικών παροχών, ξεπούλημα και ιδιωτικοποίηση παραγωγικών υποδομών και δημόσιων χώρων, φτωχοποίηση και ανεργία εκατομμυρίων εργαζομένων, κρατικός αυταρχισμός και φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής χαρακτηρίζουν την εποχή των μνημονίων και της προσπάθειας του κεφαλαίου να αναιρέσει δικαιώματα κατακτημένα με θυσίες και αίμα της εργατικής τάξης και του λαού.

Σε αυτό το φόντο εκλέγεται και η νέα κυβέρνηση Συριζα-Ανελ στην οποία κοινωνία και εργαζόμενοι έχουν εναποθέσει πολλές ελπίδες που στηρίζονται σε κάποιες πρώτες διακηρύξεις, όπως η επαναπρόσληψη των απολυμένων του δημοσίου και των διαθέσιμων και η επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000. Κανείς δεν μπορεί να προσπεράσει αδιάφορα τις δεσμεύσεις αυτές έστω και αν, συγκρινόμενες με ότι μας πήραν όλα αυτά τα χρόνια, είναι λίγες και ανεπαρκείς. Έστω και αν, με κανένα τρόπο, δεν συνιστούν «έξοδο από τα μνημόνια». Ταυτόχρονα η κυβέρνηση διακηρύσσει ότι η έξοδος από τη βάρβαρη λιτότητα θα γίνει σε συνεννόηση με αυτούς που μας την επέβαλλαν και όχι σε ρήξη μαζί τους. Ότι με τους συνομιλητές έχουμε κοινό (!) στόχο την αλλαγή πορείας και τη σωτηρία της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Ότι δεν υπάρχει κανένα εναλλακτικό σχέδιο. Βλέπουμε να εξορκίζονται οι «μονομερείς ενέργειες» για την απαλλαγή από τη θηλιά του χρέους και δίνονται εγγυήσεις για την αποπληρωμή του. Οι εξελίξεις των διαπραγματεύσεων αποδεικνύουν ότι σε αυτό το πλαίσιο δεν μπορεί να υπάρξει ριζική αλλαγή για την ζωή μας. Τα αιτήματα των εργαζομένων, των ανέργων, των κατοίκων, τα αιτήματα που ο λαός απαίτησε όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν μπορούν να δικαιωθούν μέσα από τους διαδρόμους της διαπραγμάτευσης και του έντιμου συμβιβασμού. Μόνο με τον λαό στους δρόμους, μπορεί να γίνει πράξη και να επιβληθεί το ότι ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑ!

Η κρισιακή κατάσταση των τελευταίων πέντε ετών αποτυπώθηκε και σε τοπικό επίπεδο με την αξιολόγηση και τις απολύσεις στους ΟΤΑ, τα προγράμματα voucher, την υποχρηματοδότηση των σχολείων, την περιστολή και σταδιακή παύση των δομών πρόνοιας (π.χ. βοήθεια στο σπίτι, ΚΑΠΗ κλπ), την απαγόρευση των προσλήψεων νέου μόνιμου προσωπικού στους δήμους και την παραχώρησή της δημόσιας γης σε ιδιώτες.

Σε αυτά τα πλαίσια πραγματοποιείται και μία από τις μεγαλύτερες εκποιήσεις δημόσιας έκτασης, την πώληση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στην εταιρία Lamda Development συμφερόντων Λάτση. Αυτή η διαδικασία ενισχύεται και από την αμέριστη στήριξη δημάρχων και δημοτικών παρατάξεων των γύρω περιοχών. Διακύβευμα της επόμενης περιόδου αποτελεί και η στάση που θα κρατήσει η νέα κυβέρνηση απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις καθώς από ότι φαίνεται ούτε το ΤΑΙΠΕΔ καταργείται, ούτε και το «πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων» ακυρώνεται συνολικά.

Εμείς, ως Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας, χρόνια αγωνιστές στο τοπικό κίνημα έχουμε εναντιωθεί σε κάθε προσπάθεια καταπάτησης ελεύθερων χώρων, υποχρηματοδότησης και συρρίκνωσης των δημοτικών κοινωνικών δομών και απολύσεων των εργαζόμενων του δήμου αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Στηρίξαμε και εξακολουθούμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια προάσπισης εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, πλάι σε σωματεία και κοινωνικούς χώρους. Κινηθήκαμε αποφασιστικά απέναντι σε κάθε προσπάθεια φοροληστείας της λαϊκής οικογένειας. Κόντρα σε λογικές συνδιαχείρησης και κυβερνητικών λύσεων, πιστεύουμε ότι η απάντηση βρίσκεται στους κοινωνικούς αγώνες, στις απεργίες, στις συνελεύσεις και στους δρόμους. Σε αυτή τη λογική κινήθηκε και η παρέμβασή μας στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Συνεπείς στη λογική του αδιαμεσολάβητου και ανυποχώρητου αγώνα, παλεύουμε για την ενδυνάμωση ενός λαϊκού εργατικού κινήματος που θα πιέζει την κυβέρνηση θα απαιτεί την έξοδο από ΕΕ, ΟΝΕ, ΔΝΤ, κρατικοποιήσεις και εργατικό έλεγχο.

Ως δημοτική παράταξη πιστεύουμε ότι ο αγώνας δεν τελειώνει με τις δημοτικές εκλογές, αλλά θεωρούμε αναγκαία την ύπαρξη ενός αριστερού αγωνιστικού κέντρου στην περιοχή. Αναγκαίο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση αποτελεί και η δημιουργία μιας πολιτικής, πολιτιστικής λέσχης στη γειτονιά μας.

Μιας λέσχης που:
  • θα αποτελέσει σημείο αναφοράς της ανατρεπτικής αριστεράς στην περιοχή, θα στεγάζει τις διαδικασίες και τις εκδηλώσεις της και θα φιλοξενεί τις δραστηριότητες όποιου πολιτικού, κοινωνικού και συνδικαλιστικού φορέα το επιθυμεί.
  • θα συμβάλλει στον πολιτικό διάλογο, την επικοινωνία και το συντονισμό των πολιτικών δράσεων.
  • θα προβάλει το αίτημα για ρήξη και έξοδο από ΕΕ, ΟΝΕ, ΔΝΤ, ΝΑΤΟ την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους και την συνολική ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών και των πολιτικών εκφραστών τους.
  • θα λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά και αυτοτελώς με διαχειριστική συνέλευση διεκδικώντας ταυτόχρονα να αποτελεί κοινωνικό και πολιτικό κέντρο αγώνα.

Στο πλαίσιο αυτό:
  • θα αποτελεί χώρο συνάντησης εργαζομένων και ανέργων, θα συμβάλλει στην οργάνωσή τους και θα δίνει έμφαση στην προώθηση των εργατικών αγώνων και διεκδικήσεων στην περιοχή μας, μαζί με μαχόμενα πρωτοβάθμια σωματεία.
  • θα διοργανώνει πολιτιστικές δραστηριότητες όπως συζητήσεις, εκδηλώσεις, προβολές ταινιών κλπ βοηθώντας να συγκροτηθεί μια άλλη πρόταση ενός λαϊκού πολιτισμού.
  • θα συμβάλει στην λαϊκή αυτοάμυνα και την ταξική αλληλεγγύη και στις αντίστοιχες αναγκαίες δράσεις και παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
  • θα έχει ενεργό ρόλο στην πάλη ενάντια στην ένταση του κρατικού αυταρχισμού και στη φασιστική απειλή.
  • Για αυτό το λόγο καλούμε όλους τους ανένταχτους και οργανωμένους αγωνιστές, αλλά και τις οργανώσεις και συλλογικότητες της εκτός των τειχών αριστεράς να στηρίξουν και να λάβουν ενεργό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.
Ανοιχτή ιδρυτική συνέλευση
Κυριακή 22 Μαρτίου, 19:00, Ελ. Ανθρώπου 99, Πλ. Αιγαίου 


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

πηγή: http://aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr/2015/03/223.html

Χάρτης πρόσβασης: