Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας για το νέο νεκροταφείο στον Υμηττό:

ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ 

Η Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας εκφράζει την έντονη αγανάκτηση και ανησυχία των μελών της για τις απαράδεκτες ενέργειες της δημοτικής αρχής του κ. Παπανικολάου με τις οποίες προωθείται η κατασκευή νέου νεκροταφείου στο χώρο της Αεροπορικής βάσης ΕΤΗΜ που βρίσκεται σε αναδασωτέα περιοχή εντός της Α΄ Ζώνης προστασίας του Υμηττού. 

Έτσι μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του πρώην Δημάρχου κ. Κ. Κόκκορη για τη δημιουργία νεκροταφείου στην Α' Ζώνη του Υμηττού (γεγονός που επιβάρυνε το δήμο μας με πάνω από 100.000 χιλ. ευρώ πρόστιμο), επαναλαμβάνεται η προσπάθεια κακοποίησης του Υμηττού και από τη νέα δημοτική αρχή. 

Γίνεται εκμετάλλευση της απαράδεκτης διάταξης που πέρασε με νυκτερινή τροπολογία η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά λίγες μέρες πριν το κλείσιμο της Βουλής. Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή χαρακτηρίζεται προσχηματικά ο χώρος ως στρατιωτικό νεκροταφείο. Δίνεται έτσι σκανδαλωδώς η δυνατότητα υπαγωγής στις διατάξεις που διέπουν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος υλοποίησης του νέου νεκροταφείου κατά παρέκκλιση από τις ισχύουσες χρήσεις γης και τους όρους δόμησης της περιοχής, καθώς και από τις λοιπές περιοριστικές διατάξεις. 

Με τον τρόπο αυτό συνεχίζονται οι εγκληματικές προσπάθειες καταπάτησης των αναδασωτέων περιοχών του Υμηττού και προωθείται η δημιουργία νεκροταφείου μέσα στο βουνό και μάλιστα πάνω σε χαρτογραφημένα ρέματα. 

Η υπαρκτή ανάγκη της πόλης μας για τη δημιουργία σύγχρονου και επαρκούς νεκροταφείου δεν μπορεί να λυθεί με νέα περιβαλλοντικά εγκλήματα στον Υμηττό. Υπάρχουν άλλες νόμιμες λύσεις στα όρια του δήμου μας. 

Ούτε σπιθαμή γης δεν πρέπει να χαρίσουμε από τον Υμηττό. Ούτε για νεκροταφεία ούτε για άλλες χρήσεις όπως ο φημολογούμενος Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ). Ο Υμηττός είναι η ανάσα και η ποιότητα ζωής μας, μία πολύτιμη παρακαταθήκη που δεν μας επιτρέπεται να παζαρεύουμε. Ο Υμηττός πρέπει και μπορεί να γίνει δάσος. Αντίθετα, οι συνεχιζόμενες προσπάθειες χωροθέτησης χρήσεων, εγκαταστάσεων, τα ανομολόγητα σχέδια για επέκταση του σχεδίου πόλης στο βουνό προς ικανοποίηση εργολαβικών συμφερόντων βρίσκονται σε απόλυτη σύμπλευση με τους ευρύτερους σχεδιασμούς για τους νέους αυτοκινητόδρομους και την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου αλλά και κάθε ελεύθερου και δημόσιου χώρου σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων. 

Για να μπορέσουμε όμως να προασπίσουμε το βουνό πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Καλούμε τους κατοίκους της Γλυφάδας να αντισταθούν στα σχέδια της νέας δημοτικής αρχής. Εμείς θα πρωτοστατήσουμε στην ανάπτυξη ενός ισχυρού τοπικού κινήματος που θα αγωνισθεί για: 
  • Την απομάκρυνση του στρατοπέδου της αεροπορίας ΕΤΗΜ κι όλων των παράνομων κατασκευών από την Α΄ Ζώνη του Υμηττού.
  • Τον καθαρισμό και την οργανωμένη αναδάσωση του βουνού ώστε να δημιουργηθεί ένας χώρος αισθητικού Δάσους φυσικού πρασίνου και αναψυχής με δρόμους περιπάτου. 
  • Την περιφρούρηση, πυροπροστασία και δεντροφύτευση του Βουνού. 

ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ή ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ 

Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΑΣΟΣ 

Καλούμε την Δημοτική αρχή να σταματήσει άμεσα το περιβαλλοντικό έγκλημα που προωθεί για υλοποίηση στον Υμηττό. 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ 

ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ 


Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας 
ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές