Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση της "Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές" για το όργιο της κρατικής τρομοκρατίας στην πανεργατική πορεία της 26/9:

Ανακοίνωση
Λίγο πριν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα έρθουν για ψήφιση στην βουλή, ο λαός βγαίνει για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου διαδήλωσε στις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη την Ελλάδα συντονισμένος με τις πολύ μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις σε Ισπανία και Πορτογαλία. Ο λαός μας με την μαζική του συμμετοχή απέδειξε ότι γνωρίζει τα ψέματα που του λέει η «τρόικα εσωτερικού», ξέρει ότι τα μέτρα δεν έχουν τελειωμό και δεν θα αφήσει να ισοπεδωθεί η ζωή του.
Η χθεσινή απεργία σήμανε την έναρξη ενός νέου γύρου κινητοποιήσεων και λαϊκής αντεπίθεσης όπου θα σαρώσει τελικά Μνημόνια, Κυβέρνηση – Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.
Η τρομοκράτηση από τα Μ.Μ.Ε. η παραπληροφόρηση και ο αποπροσανατολισμός έσπασε χθες από την απαίτηση του κόσμου για Παιδεία – Υγεία – Εργασία – Συντάξεις-  Κοινωνικές υπηρεσίες - Δημοκρατία.
Ξέρει πολύ καλά η κυβέρνηση ότι για να έχει ελπίδες να ψηφίσει και να εμπεδωθούν μετά τα μέτρα πρέπει να τα συνοδεύσει με κλιμάκωση της καταστολής και της τρομοκρατίας. Για αυτό και χθες η καταστολή απ’ τις αστυνομικές δυνάμεις ήταν βάναυση και καθολική.

  • Τοπικές προσυγκεντρώσεις από συλλογικότητες καταλήξανε σύσσωμες στην Γ.Α.Δ.Α ενώ δεν έγινε δυνατόν να μεταβούν με πορεία προς την κεντρικές συγκεντρώσεις.
  • Αθρόες και εντελώς αναίτιες προσαγωγές (ξεπεράσενε τις 150 όπου οι 22 μετατράπηκαν σε συλλήψεις) από αυτές πολλές ήταν ανηλίκων, ενώ άλλες ήταν τελείως μακριά απ τις απεργιακές συγκεντρώσεις
  • Βάναυση εκκένωση της πλατείας Συντάγματος με δακρυγόνα και ξύλο απ’ τα ΜΑΤ
  • Εκ νέου επίθεση της αστυνομίας στην πλατεία ομονοίας όπου κατέληξαν διαδηλωτές μετά την επίθεση στο Σύνταγμα
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Η επιτροπή κατοίκων Γλυφάδας συμμετείχε μαζικά στην συγκέντρωση συνεχίζοντας την πλούσια δράση της για την προετοιμασία της απεργίας αλλά και γενικότερα ενάντια στα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές. Δώσαμε το παρόν και στην πρωϊνή συγκέντρωση των επιτροπών ενάντια στα χαράτσια στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ. Ήμασταν και εμείς θύματα της  βάρβαρης καταστολής της αστυνομίας, ενώ μέλος μας προσήχθηκε αναίτια στην Γ.Α.Δ.Α.
Ως επιτροπή δηλώνουμε πως ούτε μας τρομοκρατούν, ούτε μας φοβίζουν. Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά την μάχη απέναντι στην σύγχρονη κοινωνική βαρβαρότητα μέχρι την τελική νίκη του Λαού μας.
Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων της 26ης Σεπτεμβρίου
Παύση κάθε δίωξης σε διαδηλωτές

Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας
ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές
http://epitropiglyfadas.blogspot.gr/ - epitropi@gmail.com